Eerste ronde DUMAVA overtekend, tweede ronde wellicht vervroegd

Op 3 oktober 2022 is de eerste aanvraagronde voor DUMAVA-subsidies gesloten. Er is in totaal voor €285 miljoen subsidie aangevraagd, terwijl er €150 miljoen beschikbaar is. Een royale overtekening dus. De tweede ronde staat gepland voor het voorjaar van 2024, maar vanwege de grote belangstelling heeft de RVO een verzoek ingediend bij het ministerie om deze te vervroegen naar 2023.

Dit maakt het voor organisaties met maatschappelijk vastgoed verstandig om nu alvast met de voorbereidingen van verduurzamingsplannen te starten. Het uitvoeren van de verplichte energiescan is daarbij de eerste stap. Het is belangrijk om een volledige aanvraag, met alle vereiste documenten, in te dienen op de eerste dag van inschrijving. Maak daarom nu al een afspraak met Hellemans Consultancy voor een energiescan. Wij helpen in het gehele traject, van energiescan tot en met indiening.

Binnen de stimuleringsmaatregel DUMAVA kunnen maatschappelijke organisaties 30% subsidie op de totale projectkosten en 50% op de kosten voor energieadvies ontvangen. Dit maakt verduurzamen erg aantrekkelijk voor bijvoorbeeld zorg, onderwijs, decentrale overheden en kerken. Hellemans Consultancy heeft op 3 oktober 2022 voor meerdere klanten met maatschappelijk vastgoed DUMAVA-subsidieaanvraag ingediend. Maandag 7 november werd bekend dat 14 van de 22 door ons ingediende aanvragen zijn ingeloot. Deze worden nu beoordeeld door RVO.

Hoe verder als een aanvraag is ingeloot

De aanvraag wordt door RVO in behandeling genomen en beoordeeld of deze voldoet aan de eisen. Vervolgens komt er een toekenning of niet. RVO heeft aangegeven binnen 13 weken vanaf 3 oktober 2022 een besluit te nemen. Naar verwachting is maandag 2 januari 2023 het resultaat van de beoordeling bekend.

Hoe verder als uw aanvraag niet is ingeloot

Er ligt een verzoek van de RVO bij het ministerie om de tweede ronde te vervroegen. Het is nog onduidelijk of een aanvraag die is uitgeloot in de eerste ronde, automatisch meegaat naar de tweede ronde. Ook kunnen er op basis van de evaluatie van de eerste ronde wijzigingen in de voorwaarden plaatsvinden. Dit houdt Hellemans Consultancy nauwlettend in de gaten.

Meer informatie of een afspraak?

Neem contact op met de DUMAVA-adviseurs van Hellemans Consultancy:

  • Mail: dumava@hellemansconsultancy.nl
  • Telefoon: 030-2255011

Of vul het formulier op onze DUMAVA pagina in.

Scroll naar boven